Sri Chinmoy Központ

Meditációs és spirituális programok

Előadások

Budapesti meditációs csoportunk rendszeresen szervez díjtalan meditációs előadásokat és tanfolyamokat Budapesten és vidéken egyaránt. A tanfolyamokat Sri Chinmoy tanítványai tartják, akik különböző egyszerűen elsajátítható meditációs technikákat ismertetnek, bevezetik az érdeklődőket a meditáció és a spiritualitás világába, megosztják tapasztalataikat saját spirituális élményeikkel és útjukkal kapcsolatban, és legjobb tudásuk szerint igyekeznek megválaszolni a témában felmerülő kérdéseket. A tanfolyamok sokszínű irodalmi, képzőművészeti és zenei alkotásokon keresztül adnak betekintést egy meditatív jellegű életformába.

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK:

Budapest - 2018.február 18.Hattyúház ( Bp.,Hattyú u.14. I.ker.)

Előadás a meditációról

Pécs – 2017. december 10. vasárnap

További részletek a 70/70-28105 számon

Zene és Meditáció előadás Győrben, Esztergomban  és Budapesten

2017.okt.01. 19:00 Budapest MOM Kult. Központ ( Csörsz u. 18.) 2017.szept. 29. 18:00 Esztergom Művelődés Háza ( Imaház u. 2/a ) 2017.szept. 26. 18:00 Győr Leier City Center ( Hunyadi u. 14.)
"Megváltoztathatod az életedet. Erre a változásra nem kell éveket, de még hónapokat sem várnod. Megkezdődik abban a pillanatban, amint beleveted magad a spiritualitás tengerébe." Sri Chinmoy
Mindannyian békére, örömre, szeretetre vágyunk. Ha egyszer megtapasztaljuk a belső csendet, rájövünk, hogy mindennek a forrása önmagunkban rejlik.
Az előadó elsősorban személyes tapasztalatairól, ill. a zene és meditáció kapcsolatáról fog beszélni.
 A 22. Sri Chinmoy 6 Napos Futóverseny április 21-én indult el délben New Yorkban. 34-en álltak a rajtnál, akik vállalták a megpróbáltatásokat: időjárás, sátorban alvás a pálya mellett. Több mint 20 országból érkeztek a futók, különböző életkorúak. Egy 1 mérföldes kijelölt pályán (kb. 1600m) futnak körbe a versenyzők.   Ez egy meghívásos verseny a szervezők részéről. Minimális alvással próbálnak annyit futni amennyi lehetséges. Vedisha 249 mérföldet teljesített a 6 nap alatt. Ha futás közben el tudjuk csendesíteni a gondolatainkat észrevehetjük, hogy egy szinte kifogyhatatlan energia forrás áll rendelkezésünkre. A rendszeres napi meditációval lehet elérni egy jó tudat állapotot, ami segít nekünk a sportban és a minden napi életünkben egyaránt.   Az előadás időpontja: július 22. szombat 17 óra Helyszín: Start Up fitness és jóga stúdió, Szeged 6721 Vadász u. 2/B

ZALAEGERSZEG Helyszín :  Apáczai Csere János tér 5. sz.

Időpontja : 2017. 03. 31-én pénteken 18:00 Mindannyian békére, boldogságra, örömre és szeretetre vágyunk. Ha egyszer megtapasztaljuk a belső csendet, rájövünk, hogy mindezek forrása önmagunkban rejlik. Az előadáson és az azt követő tanfolyamokon belemerülhetünk a meditáció csendjébe, ahol megtapasztalhatjuk a belső örömöt, szépséget és békét. " Emberi elménk ezt mondja:  A csend üresség, merő üresség és értéktelenség." De törekvő szívünk tudja, hogy a csend örökkévalóságunk magasságának és végtelenségünk fényének teljessége és bősége... De a belső csendünk megvilágosít minket.”      Sri Chinmoy    

PÉCS , március 31. 18:00    Civil Közösségek Háza, Szent István tér 17.

 

“Amikor értelmünket nyugodttá

    és csendessé tudjuk tenni,

    érezni fogjuk, hogy egy

   új teremtés virrad föl bennünk.”

                                        Sri Chinmoy

Szeretettel meghívjuk a következő spirituális programunkra. Makaranda Csornay Kinga, Sri Chinmoy tanítványa 1994 óta. Előadást tart arról, hogy növelhetjük meg belső békénket. Hogyan élhetünk kiegyensúlyozottan, harmóniában a külső és belső világban egyaránt.  időpont: március 31. 18:00-19:30 óra helyszín: Pécs, Civil Közösségek Háza, Szent István tér 17. Belépés ingyenes! Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!  
Boldogság Napja - március 20.
Válogatás Sri Chinmoy boldogságról szóló írásaiból,
mely igazi támogatást adhat az öröm és boldogsághoz vezető belső Utunkon. Szeretettel meghívjuk az irodalmi felolvasó estünkre!  Felolvasás Sri Chinmoy A Boldogság Ékkövei, a Boldogság és Az Öröm Szárnyai című könyveiből. A boldogság titkairól, a boldogság tulajdonságairól mondunk aforizmákat, verseket. Közös meditáció. időpont: március 20.  hétfő  18:30-20:00 óra helyszín: Pécs, Napkelet Jógaház, Perczel u. 26. I. emelet 5-ös kapucsengő Belépés ingyenes! Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

 

Szitár koncert és előadás 2017. február

Előadás és koncert a belső békéért – Kanala Auer Sri Chinmoy tanítványa tradicionális indiai hangszerrel, szitárral ad  koncertet. Az este folyamán beszél belső felismeréseiről és hogy hogyan lehet lelki életet élni a nyugati világ forgatagában. Fellépett már többek között: Új Zélandon, Görögországban, Oroszországban is.   Belépés díjtalan!
          kanala
Helyszínek és időpontok:
2017. febr. 17. péntek 18:00 óra Balatonfüred, Zöld Teaház és Kávézó Lóczy L. u. 50., Balatonfüred 2017. febr. 18. (szombat), 15.00 óra Székesfehérvár, Művészetek (Barátság) Háza III. Béla király tér 1. 2017.febr.19. vasárnap 19:00 óra Budapest, K11 Művészeti és Kulturális Központ Király u. 11. 1075   Bővebb információ: 06/70 70 28 133
 
 

Kailash A. Beyer előadásai és az Inspiration Flames együttes koncertjei:

Egy különleges este, ahol a meditációról szóló előadást meditatív koncert színesít.
Az estet Kailash A. Beyer nyitja, aki pszichológus, az európai Sri Chinmoy Centerek vezetője és sikeres vállalkozó. Mindannyian békére, megelégedésre és örömre vágyunk, de nem igazán tudjuk, merre találjuk ezeket meg. Hisz benne, ha szeretet van bennünk, akkor mi másra lenne még szükségünk. Kailash előadását 40 évnyi tapasztalata teszi hitelessé és magával ragadóvá.
Az est második felében az Inspiration –Flames együttes ad koncertet, melyben felfedezhető a belső szabadság tágassága és a tudat magassága.
 2016. december 4. 18 óra BUDAPEST
                   K11 Művészeti és Kulturális Központ ( Király u.11. VII.ker. )
 2016. december 5 . 18 óra KECSKEMÉT
                   Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ( Deák Ferenc tér 1. )
  baridhi-es-kailash-dec

Kék Virág együttes előadásai 2016. szeptemberben:

szept.10 (16:00)  szept.11. (11:00)  Szentendre, Japán kert ( Czóbel park )
szept.13.(18:00) szept.14.(18:00) Kecskemét, Kecskeméti Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.
szept.15.(17:00) szept.16.(17:00) Pécs, Tudásközpont, Universitas u.2/A.
szept.17.(17:00) szept.18.(15:00) Zalaegerszeg, Móricz Zs.Műv.Közp. Jókai u.9.
szept.19.(18:00) szept.20.(18:00) Győr, Leier Irodaház, Győr, Hunyadi utca 14.
szept.21.(19:00) szept.22.(18:00) Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális  Színtér,
                                                                             Eötvös u.10.6.ker.
A koncert és előadás során mélyen belemerülhetünk a meditáció csendjébe, ahol megtapasztalhatjuk a belső örömöt, szépséget és békét. A koncertet interaktív beszélgetés követi a meditációval, Lélekkel és spiritualitással kapcsolatban.
honlapra Kék Virág    

Prachar előadása 2016.októberében Budapesten:

  prachar

Prachar Ausztráliából érkezett európai előadás körútra.

 
Mindannyian békére, örömre, szeretetre vágyunk. Ha egyszer megtapasztaljuk a belső csendet, rájövünk, hogy mindennek a forrása önmagunkban rejlik.
Az előadást Prachar Stegemann zenész tartja, aki több mint 40 éve Sri Chinmoy tanítványa. Elsősorban személyes tapasztalatairól, ill. a zene és meditáció kapcsolatáról fog beszélni.
OKTÓBER 14. / 19 ÓRA TIT STÚDIÓ, Bp. ZSOMBOLYAI ÚT 6. 11.ker.

Belépés díjtalan

     

Csendes István előadása Szolnokon szeptember 2-án.

Szeptember 2. 17 óra Szolnok, Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. Hild J.tér 1.
Meditáció - Csendes Isti (szóró) „Egy folyó áramlik benned és rajtad keresztül, mely az öröm üzenetét hordozza. Ez az isteni öröm az élet egyetlen célja !” Sri Chinmoy Sri Chinmoy spirituális mester tanítása alapján Csendes István tart előadást a belső csendről, a békéről, a meditációról, és a szív útjáról, Útmutatást kapunk, hogy a mindennapi életünkben, hogyan lehetünk boldogabbak, tartósan elégedettek. Hogyan teremtjük és irányítjuk életünket tudatosan és tudattalanul. Megtudhatjuk, hogy a béke, hihetetlen és rendíthetetlen belső erőt ad nekünk. Megismerhetjük Sri Chinmoy bölcsességeit az élet céljáról, a belső életről és a túlvilág valóságáról. Szó lesz a Lélek-valóságról és a Tudatról. „Szükséged van a boldogságra? Akkor csak három dolgot kell tenned: Meditálj rendszeresen, Mosolyogj lélek teljesen, Szeress fáradhatatlanul.” Sri Chinmoy

Kailash A.Beyer előadásai 2016. júniusában:

Június 9. csütörtök 19 óra Budapest. MOM Kult. Központ Június 10. péntek   Győr 17 óra Széchenyi István NYME Apáczai Csere János Kar (volt Tanítóképző Főiskola) Győr, Liszt F.u. 42. Június 11. szombat  Székesfehérvár 10 óra Művészetek Háza
Kailash A. Beyer svájci pszichológus, sikeres vállalkozó, az európai Sri Chinmoy meditációs központok vezetője tart előadást a meditációról és személyes tapasztalatairól.
Kailash plakát A6

Azt mondja, hogy mindannyian egy beteljesítőbb célt és boldogságot keresünk, de ritkán leljük meg azt, amiről álmodunk. Meditációval felfedezhetsz egy új életet, és álmaid valóra válnak.

  Angikar_eloadas

Angikar  előadásai 2016. áprilisában:

ápr. 1. Baja  Bérci Ház 18 óra ápr. 2. Székesfehérvár Művészetek ( Barátság )Háza 15 óra ápr.2.Szentendre DUNAPARTI MŰVELŐDÉSI HÁZ 19 óra ápr. 3. Budapest MOM Kulturális Központ 19 óra

Angikar Sri Chinmoy közeli tanítványa, aki a spirituális élete során szerzett saját tapasztalatait meséli el az előadáson.

Beszél a sport és meditáció, ill. a művészet és meditáció kapcsolatáról.

Angikar átúszta a La Manche csatornát, kerékpározik és hosszútávfutó is egyben.

további info: 70/702-8133

 

Kshemya  előadása 2016. áprilisban:

ápr. 2. 16:30 óra Gyermekek Háza

 

Makaranda  előadása 2016. márciusában: 

márc. 12. 16 óra Esztergom Művelődési Ház      

Sri Chinmoy meditáció        Örömmel válaszolunk meditációval, és Sri Chinmoy filozófiaival kapcsolatos kérdéseire, valamint érdeklődhet valamennyi rendezvényünk helyszínével kapcsolatban. Amennyiben szeretne hírlevelet kapni programjainkról, kérjük azt is jelezze.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

sri chinmoy lélekmadarak